Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Κυριακή των Μυροφόρων

Μινιατούρα χειρογράφου από τη Μονή Διονυσίου, Άγ. Όρος

Σήμερα, αγαπημένα μας παιδιά, γιορτάζουμε κάποιες γυναίκες που έγιναν γνωστές στον κόσμο για την αγάπη, την αφοσίωση και το θάρρος τους. Αυτές οι γυναίκες ακολουθούσαν τον Χριστό και άκουγαν τα λόγια Του, ήταν δηλαδή μαθήτριές Του. Ως γυναίκες φρόντιζαν τον Χριστό και τους μαθητές, προσφέροντας και από τα υπάρχοντά τους ακόμα. 


Όταν ο Χριστός μας ανέβηκε στον σταυρό οι γυναίκες αυτές βρίσκονταν κοντά Του. Ύστερα, ήρθε ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, ένας πλούσιος και σημαντικός άνθρωπος που ήταν κρυφός μαθητής του Χριστού, κατέβασε το σώμα του Ιησού από τον σταυρό, το τύλιξε σε καθαρό λευκό ύφασμα και το έβαλε σε τάφο, λαξευμένο σε σπηλιά. Οι γυναίκες αυτές ήταν πάλι εκεί. Και έτσι ήξεραν πολύ καλά το μέρος που ήταν ο τάφος, έξω από τα τείχη της πόλης, της Ιερουσαλήμ. 

Και επειδή η ταφή του Χριστού είχε γίνει βιαστικά και δεν είχαν αλείψει το σώμα Του με μύρα, οι γυναίκες αυτές αγόρασαν αρώματα και πήγαν πολύ πρωί την Κυριακή στον τάφο να αλείψουν το σώμα του αγαπημένου τους δασκάλου. Και δεν ήξεραν πώς θα μετακινούσαν την τεράστια πέτρα που έκλεινε την πόρτα του τάφου. Μα όταν έφτασαν εκεί οι γυναίκες αυτές, είδαν αυτό που δεν περίμεναν! Ο τάφος ήταν ανοικτός, το σώμα του Χριστού έλειπε και ένας λαμπρός άγγελος με κάτασπρα ρούχα τους είπε: "Δεν είναι εδώ ο Ιησούς. Αναστήθηκε! Πηγαίνετε τώρα να το πείτε στους μαθητές!" 

Κι έτσι, παιδιά, οι γυναίκες αυτές, με την αγάπη και το θάρρος τους έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που άκουσαν την είδηση της Ανάστασης! Γι' αυτό τις τιμούμε σήμερα. Για να πάρουμε παράδειγμα από την πολλή τους αγάπη, που έκανε τον φόβο τους να εξαφανιστεί και τις γέμισε με θάρρος και δύναμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η θεραπεία των δέκα λεπρών Πώς είναι οι καρδιές μας όταν έχουν ευχαριστία; Τα μικρά παιδιά του κατηχητικού μας έφτιαξαν με πολύ κέφι αυτές τ...